top of page

Drop in voksen kurs

Vi tilbyr nå klippekort til et utvalg av våre voksen kurs. 

Dance beat, LatinoStyle, Hip hop, Moderne og Showjazz voksen er kursene du kan velge som drop in. 

For å kjøpe klippekort trykk her

Voksne med lengre erfaring og ønske om å delta på nivå 4 kurs, ta kontakt med oss for veiledning. 

Ballett

Vi underviser i den russiske ballettmetoden Vaganova. Dette teknikk og treningssystemet ble grunnlagt av den russiske danseren og pedagogen Agrippina Vaganova. (1879-1951) I noen timer vil vi også å følge deler av RAD (Royal Academy of Dance) systemet.

I ballett fokuseres det på teknikk, smidighet, styrke, balanse og grasiøsitet. Elevene lærer posisjoner, piruetter, hopp, takt og rytme. De aller yngste har fortsatt noe lek integrert i timene.

Ballett gir en god kroppsholding og kroppsbeherskelse, som er en gunstig basis for all dans.

 

Utstyr: Vi oppfordrer alle ballettelever til å møte opp i timen med riktig utstyr. Her anser vi ballettsko, tights og ballettdrakt som riktig utstyr. Skjørt/Shorts er valgfritt. Til visninger og forestillinger vil hvite ballettsko og tights være fargen vi bruker. Det kan være lurt å ha sort eller hvit ballettdrakt som base.

Hår i oppsatt tutt. 

Timeplan 

Pre-point og Point

Pre-point er en forberedende time til klassisk ballett med tåspiss. I denne timen vil vi fokusere på plassering, styrke og bevegelighet for riktig utgangspunkt til tåspiss arbeid. Alle som ønsker å starte med point, må innom pre point klassen og ha godkjenning fra pedagogen før man går videre til neste nivå.

Utstyr pre point: Samme som Klassisk Ballett. På pre point klassene trenger vi IKKE tåspissko. Vi oppfordrer å sy tåspiss bånd på mykskoene for å lære riktig knytteteknikk og gi eleven en opplevelse av at man jobber mot pointklassene.

Point er en klassisk ballettime med tåspiss. Tåspiss er krevende og det er derfor viktig at man har vært både igjennom pre-point og i tillegg går på minst en klassisk ballett time i uken.

Utstyr point: Samme som Klassisk Ballett. Tåspissko: her vil vi være veiledende på sko, knytting og hvordan man begynner med skoene.

Timeplan 

Moderne

Dette er en allsidig, utfordrende og dynamisk dansetrening. Moderne dans oppstod som en reaksjon på den strenge klassiske balletten. Her arbeider man i stor grad med release teknikk, der man søker å slippe unødvendige spenninger i muskalturen så kroppen kan jobbe fritt. Det er opp til den enkelte pedagog hvordan stil og teknikk brukes i timen.

 

Utstyr: I disse timene danser vi barbeint eller på sokker. Det kan være lurt å ta med en bukse og genser for gulvarbeid.

Timeplan 

Hip Hop

Hiphop er en danseform som oppstod i gatemiljøet og som har utvilket seg som en del av hiphopkulturen. Eksempler på forskjellige stilarter innen hiphop er popping, locking, breakdance, funk og streetjazz. Våre hiphopklasser består av oppvarming, isolasjoner, uttøying og tøffe dansekombinasjoner.

 

Utstyr : Innesko/sneakers. Løse og behagelige klær. Til forestillinger etc kan sorte joggebukser være greit å ha som base.

Timeplan 

Barn og unge

Barneballett 3-5 år, 4-6 år og jazzlek 5-7 år

Gjennom danselek og moro lærer barna å bruke kroppen. De lærer å bevege seg til musikk og blir kjent med de grunnleggende elementene i klassisk ballett og jazz. I disse timene er barna i studio uten voksent følge.

Cool Boyz 4-7 år 

Dette er en dansetime spesielt tilrettelagt for gutters interesser og aktivitetsnivå, med mye fart og tøffe trinn. Dette er dansetrening med inspirasjon fra hiphop og break. Gutter er også velkommen til å delta på alle våre andre timer på timeplanen. I disse timene er barna i studio uten voksent følge.

Mini Cool Kids 5-7 år 

Dette er en dansetime for de kule kidsa. Gjennom danselek og moro lærer barna å bruke kroppen sin. De beveger seg til musikk og blir kjent med de grunnleggende elementene i hip hop. I disse timene er barna i studio uten voksent følge. 

 

Utstyr: Ballettsko/myksko. Til ballett foretrekker vi drakt med skjørt men ikke nødvendig. Jazzlek og cool boys/cool kids kan ha treningstøy (romslig bukse/tights og t-skjorte)

Timeplan 

Jazz

Jazz klassene kan variere fra pedagog til pedagog og vil  inneholde elementer fra de ulike stilene innenfor jazzfaget, som f.eks lyrisk jazz, moderne jazz, musikaljazz. Dette er en knall gøy time fylt med rytmer, koordinasjon og danseglede. 

Utstyr: Sorte ballettsko eller myke jazzsko. Tights/jazzzbukse/shorts/, singlet/t-skjorte/drakt. 

Timeplan 

Reggaejam

Dette er en hip hop time med mye fokus på dancehall og reggae stilen. Hoftene vil brukes og man må ikke være flau for å riste på rompa her!

Utstyr: Her kan du ha på behagelig treningstøy som du føler deg komfortabel i. Joggesko/sneakers. 

Timeplan 

Latino style

Latino style er en dansetime fylt med latinske rytmer og dansesteg fra salsa, rumba, cha cha, jazz, og samba! Vi har både nivå 1- 2 og 4 i denne stilen for å tilpasse din erfaring. 

Nyhet er LatinoStyle Heels 4. Voksne har mulighet for å delta på klassen ut i fra nivå. 

Timeplan 

Nonstop choreo 

Denne spennende koreografi klassen gir deg muligheten til å oppleve ulike stilarter og sjangere. Fokuset ligger på å fordype seg i ulik koreografi og eventuelle elementer for å koreografere og triks. 

Timeplan 

Youtube-moves

I timen YouTubeMoves lærer dere koreografier og hiphopmoves som er lagt ut på YouTube. Dette er en morsom og fartsfylt time, der dere hele tiden blir oppdatert med det nyeste som legges ut!

Timeplan 

Babydans

Aktivitet i permisjonstiden? Dette er en time som passer like godt for mor som for baby. Det er kombinert oppvarming med enkel styrketrening, dans med baby fritt og i bæresele/sjal. Det krever ikke at man har tidligere danseerfaring. Barnet må kunne være sterk nok i nakken til å holde hodet selv og mor må føle at det er greit å bære barnet i bæreselen/sjal deler av timen. «Aldersgrensen» er frem til de kan gå selv. Det er sosialt og gøy for både mor og barn. Mer praktisk informasjon vil bli sendt ut på mail før oppstart. Muligheter for drop in. Har dere spørsmål kontakt Christina på 90632316.

Utstyr: Bæresele/bæresjal, lite håndkle, treningstøy, praktisk tøy på baby for et godt grep (1 lag ekstra som kan evt ta av om nødvendig)

Denne timen er ikke en del av vår timeplanen for øyeblikket. Ta kontakt dersom dere er en barselgruppe som ønsker å ha babydans kurs. 

Timeplan 

Pole sport/dance/Fitness

Pole sport/dance/fitness kombinerer dans, turn og akrobatikk rundt en vertikal stang. Denne idretten (anerkjent som en sport i 2017) krever fysisk styrke, fleksibilitet og utholdenhet. Hvem som helst med normal helse kan starte med pole dance. I løpet av et pole dance kurs vil man lære ulike øvelser ved bruk av stangen, man vil få bedre kroppsbeherskelse og bygge opp styrke, spesielt i øvre del av kroppen (armer, rygg og skuldre).

Som nybegynner går man gjerne kledd i vanlig treningstøy. Etter hvert som man blir mer erfaren og forsøker seg på mer avanserte triks vil det være naturlig å etter hvert gå kledd i treningsshorts og sportsBH, ettersom det kreves friksjon mot huden for at man skal kunne sitte fast på stangen.

Det holdes flere konkurranser rundt om i verden for amatører og profesjonelle pole sport utøvere. Pole sport NM holdes vanligvis på våren og arrangeres av Norges Pole Sport Forbund (NPSF) som ble opprettet i 2015. 

 

Utstyr: Vanlig treningstøy. Sokker/Barbeint 

Timeplan 

Hip Hop Fusion

Hip hop fusion er en dansetime hvor man vil jobbe med både stilene old school hip hop og den kommersielle. På denne måten får man muligheten til å oppleve ulike stiler i en time. 

Utstyr: Innesko/sneakers. Løse og behagelige klær. Til forestillinger etc kan sorte joggebukser være greit å ha som base.

Timeplan 

Street moves

Street moves klassen er en time fylt med de ulike stilene innenfor street sjangeren. En blanding av hip hop, house og commercial. 

Utstyr: Innesko/sneakers. Løse og behagelige klær. Til forestillinger etc kan sorte joggebukser være greit å ha som base.

Timeplan 

Hip Hop Commercial

Denne retningen innen hip hop baserer seg på dagens trender og musikk. Klassen kan ha inspirasjon fra dagens musikkvideoer innen hip hop og rap. Dette er klassen for deg som ønsker å danse hip hop med nåtidens preg. 

Utstyr: Innesko/sneakers. Løse og behagelige klær. Til forestillinger etc kan sorte joggebukser være greit å ha som base.

Timeplan 

Cheerdance

Cheerdance timen vår er en time fylt med fart og spenning. Elementer fra hip hop dans kombinert med cheer elementer som krever koordinasjon, styrke, smidighet og et stort smil! Timen kan inneholde løft dersom instruktør og rommet tillater det. 

Utstyr: Treningstøy. Helst uten glidelås, smykker  eller lignende ved løft. Joggesko. 

Timeplan 

Eldrebølgen 65 år+

Dette er en nyhet vi har gledet oss til å presentere! Kjenner du en bestemor eller bestefar som er glad i å danse og bevege seg? Da er dette timen for de. Her vil vi holde en time fylt med danseglede og bevegelser for å fremme helsen, både for kropp og sjel.

Utstyr: Behagelig treningstøy og innesko

Timeplan 

SFO dans 

SFO dans er et etterskole dansetilbud for 1-3 klasse (4 klasse Stuenes) for skolene Stuenes, Eydehavn og Flosta. Danseundervisningen vil foregå på skolene.

Elevene lærer en blanding av stiler og være en del av Bølgen Dansestudio sitt semester med forestillinger og visninger. 

Mer info om dansetilbudet kan du lese her

Dance Beat

Dance beat er en treningsbasert time. Klassen består av små danse rutiner til variert og gøy musikk for å få deg til å svette og få pulsen til å slå! 

Du trenger ingen forkunnskap for å være med på denne klassen og er den perfekte drop in timen for deg som ønsker å danse deg i form. 

Timeplan 

Ballett
Moderne
Hip Hop
Cool Boyz
Barnebalett og jazzlek
Mini Cool Kids
Jazz
Reggaejam
Latino Style
Nonstop choreo
Pre-point point
Youtube-moves
Baydans
Pole
Hip Hop Fusion
Cheerdance
Street moves
Hip Hop Commercial
Eldrebølgen
SFO dans
Drop in voksen
Dance Beat
bottom of page